1. recept
Hozzvalk 2 fre:
- kb. 300 g szraz knai levestszta
az alaplhez:
-1 egsz csirkefarht
-egy hvelykujjnyi darab gymbr felszelve
-egy prhagyma zld szra vastagon szelve
-1 tk. feketebors durvra rlve
-1 tk. s (+ zls szerint)
-2 ek. vilgos szjaszsz
-1 tk. egsz szecsuni bors (kihagyhat)
-3-4 egszben hagyott szrtott csilipaprika (kihagyhat)
-1-2 csipetnyi MSG * (kihagyhat)
a felttekhez:
-kb 10 dkg csirkemell fil
-2 nagyobb fej szrtott shiitake gomba forr vzbe ztatva s lefedve fl rra, majd vkonyan felszelve
-egy szk marknyi babcsra
-2 db tojs kemnyre fzve, flbevgva
-2 fej bok choy zld levele, vagy egy mark leveles spent, vagy 2-4 levl knai kel (lehetleg a zldebb level fajta), vagy egy fej brokkoli harmada kisebb rzskra szedve.
zestshez,dsztshez:
-csili s szezmolaj
-finomra szelt zldhagyma.
Elkszts:
Az alapl sszetevit forrald ssze 2-2,5 l vzben msfl rn keresztl, majd szrd t egy sr szvs szrvel. Tedd flre.
Egy prolednybe, vagy egy fazkba helyezett prolbettre tedd a zldsgeket, amiket felttnek sznsz (a gombt is) fedd le s prold nagy lngon kb.5-7 percig, majd vedd ki, bltsd t hideg vzzel s finoman szd meg ket. A babcsrt csak az utols 2 percre tedd a tbbi zldsg mell, mert knnyen tlf. A zldsgek helyre tedd a jl tbltett s megszott csirkemell filt a prolba, s prold 10-15 percig kzepes lngon. Ezutn vedd ki s vkonyan szeld fel .Tedd flre
A knai tsztt fzd 5-7 percig kzepes lngon, majd szrd le s helyezd a tnyrokba. Az elksztett felteket rendezd el gusztusosan a tsztn evplcikk segtsgvel, s ntsd fel az jraforralt alaplvel. Locsolgasd meg szezmolajjal s csiliolajjal s szrd meg finomra vgott friss zldhagymval.
Forrs: x
2.recept
Hozzvalk:
0,5 dl vz
2 db leveskocka
ezek helyett hasznlhatunk nyugodtan hslevest is
10- 20 dkg csirkemell
zls szerint zldsgek pl.
srgarpa, hagyma, kukorica, bors, gomba stb....
ramen tszta (bevsrl kzpontokban a Smack instant tszta jl ehlyettesti...)
s
gymbr
mogyorolaj
szjaszsz
chili paprika (Ers Pista)
tojs
Elkszts:
Elszr mindent cskokra felszeleteltem s a leveskockkbl csinltam egy levest, ebbe raktam mg egy kis gymbrt. Felraktam egy msik fzvizet is a tojsnak. A tojst mindenki olyanra fzze amilyenre szereti.
El vettem egy Wok- ot abba bele ntttem a mogyorolajat. Ebben meg pirtottam a csirkemellet, majd hozzadtam a srgarpt a hagymt s a borst s az Ers Pistt. (Gombt nem raktam bele mivel nem szeretem, de ha valaki szereti bele teheti nyugodtan ,csak arra kell figyelni, hogy levet ereszt a gomba.)
Mikor mr a srgarpa kezd megpuhulni akkor lehet felrakni egy ednybe vizet a tsztnak fni.
Mire a tszta meg f addigra kell kszen lennie a tbbi alapanyagnak is, ez kb 5 perc.
Ha meg van minden akkor vegynk el egy tnyrt rakjuk bele a tsztt, a ragut s ntsk fel a levessel, majd a vgn rakjuk bele a flbe vgott tojst is.
|